Návod na tkaní na kolíkovém stavu

Nedávno jsem na nebývale klidné noční vymýšlela ptákoviny a oči mi padly na návod tkaní na kolíkovém stavu. V předtuše blížícího se sychravého podzimu a další dlouhé zimy jsem zbystřila a začala konat. Jako z udělání se v nabídce Yarenky7 objevil bezva materiál na tkaní a teď ještě ten stávek. Při brouzdání v blozích jsem narazila na dřevotvůrce Expaniumu a protože bydlí jen nějakých 35 km ode mě, zkusila jsem mu napsat, jestli by takový stávek neuměl vyrobit. Pak už to nabralo obrátky. Než jsem pospala po noční, už mě blikala zpráva od Expaniumy, že by to šlo, ať písnu míry a než jsem před půlnocí slezla ze své dílničky, blikala další zpráva, že stávek je hotový, tak se pro něj příští den jelo.

Materiál od Yarenky ještě nedorazil, tak jsem první křest stávku udělala z natrhaných starých cích a výsledek mě příjemně překvapil.

Po dokončení z toho sice trčely cucky na všechny strany, ale půlhodinka s háčkem je pěkně umravnila dovnitř tkaniny.

Další den už mi dorazil pytel od Yarenky a já se natěšeně přebírala v dosud neznámém materiálu.

Fakt je, že jeho přebrání a upravení do "tkací" podoby něco času zabralo, ale moji prvotinu posuďte sami.

Protože nejsem troškař, tkala jsem z pramenů silných asi jako malíček a kobereček je pěkně huňatý a měkoučký.

Teď už má dušička pokoj, ochytala jsem si novou techniku a už se těším, jak si otkám domeček a maminčin domeček a domečky všech přátel koberečky a předložkami. Ale mezi tím vším tkaním se dostavil šicí absťák a zítra už musím honem ušít nějakou tu kabelečku, aby se mi ulevilo. A právě mě napadlo, že zkusit kombinaci té krásné hrubé a přitom měkké tkaniny na nějaké té kabelce by nemuselo být špatné.

V mém obchůdku se koberečky neobjeví, ale jejich výroba je tak snadná, že si je každý zvládne vyrobit sám. Vždyť  ten vlastnoruční je vždycky krásnější než kupovaný.

Takže závěrem - dlouhá hnusná zima už mě tolik neděsí, o zábavu mám postaráno a ještě k tomu zužitkuju ty štosy starého ložního prádla, co mi je už kolik let líto vyhodit. Dobře, že jsem ignorovala ty občasné rýpavé narážky na moje křečkování.